Üszőink

2014-ben mindössze öt üszőborjúnk született. A téli elkülönített tartást követően 2015 nyarán az évvel idősebb testvéreik mellett szocializálódtak az üszőlegelőn. Az első bokszolásokat követően kialakult a rangsor és szépen megférnek egymás mellett a tágas legelőkön 🙂 2016-ban a tehenekkel együtt Pullo vette kezelésbe őket. Reméljük tavasszal szép borjakkal ajándékoznak meg minket!

Orsi

Orsi a hatalmas aranyos

Orsi a legszebb és legarányosabb a 2014-es alomból. Hamar túlnőtte a korcsoportját, már majdnem utoléri a nagyokat, de nem bocsátkozik rangsor harcokba, hanem szépen meghúzódik a legelő legzöldebb sarkában. Vályúnál sem egy ideges típus, egyszerűen elsodor mindenkit különösebb erőfeszítés nélkül, majd nyugodtan inni kezd egyedül. Picur lányaként kedves, aranyos a gazdáival. Minket még nem tessékelt odébb sehonnan 🙂

2016 őszén második helyezést ért el üsző kategóriában a X-ik Kaposvári Állattenyésztési Napokon.

Szintén 2016 őszén ötödik helyezett lett a fiatal üszők között Kapolcson a Limousin Tenyésztők Egyesületének nyílt napján.

Rozi

Rámás Rozi

Rozinak jól sikerült a szarvtalanítása (nem úgy mint nagy testvérének, Lilinek), mert Szarvacska lányaként tülök-várományosként született. Visszahúzódó, békés jellem.

 

Testvéreik, Panni, Kajla és Zsiráf pedigree-s tenyészüszőként 2016 tavaszán értékesítésre került, így az “Egykori major-lakók” között találhatók.

Lássuk milyenek voltak 10 hónaposan:

Az öt muskétás 2014 telén :)
Az öt muskétás 2014 telén 🙂