Üszőink

A harmadik generáció

2015-ben hét üszőborjúnk született, mind Apolló lányai. 2017-ben Pulló mellé lettek beosztva a legelőnkön. Születési sorrendben következnek.

Bogyó

Bogyó az égimeszelő

Borsó lánya első borjúként született 2015-ben, így testvérei érkezéséig kitüntetett figyelemben részesült, amit igen jól viselt 🙂 A mai napig féltékeny kicsit a többiekre, ha épp nem vele foglalkozunk. Anyjától örökölte kizökkenthetetlenül barátságos természetét. Bogyó a marmagassága növelését tűzte ki fő céljának, már éves korában olyan magas volt, mint teheneink. Reméljük fényes jövő áll előtte, ugyanis magassága miatt érdekes lehet továbbtenyésztése. Első borja bika lett, magas, hosszú hátú. A 2018-as tenyészbika jelölt csoportba beválogattuk.

Liza

Liza a szépségkirálynő

Liza Szépség lánya, Szepi testvére. Vezértehenünk lányaként tisztában van uralkodói származásával, büszke, emelt fővel és tartással rója a legelőket. Erre minden oka meg is van, hiszen rendkívül szép arányos alkattal és arccal bír.

Zita

Zita a félénk üszőnk

Zita Meridától örökölte félénkségét. Kisborjú korában meghúzódott a lába, betegsége alatt anyja rettentően óvta tőlünk is, belé nevelve a menekülést. Szerencsére a sérülésnek már nyoma sincs, és lemaradását behozva szép rámás, arányos üsző lett. Félénkségét is legyőzte és megbékélt velünk, bár máig is sokszor riadtan szemléli környezetét.

Zsuzsi

Zsuzsi a nagyfenekű

Zsuzsi Mustár szigorú nevelése alatt cseperedett fel. Testvéréhez Csilihez hasonlóan ő sem lehetett sokat velünk boci korában, így választás után bizalmatlanul méregetett minket a famíliára jellemző szúrós tekintetével. Persze végül őt is sikerül megszelídíteni. Korosztálya egyik legerőteljesebben izmosodó példánya.

Timi

Timi a díjbirkózó

Timi a legnagyobb a növendékek közül. Két éves kora előtt elérte a 600kg súlyt. Nagyon érdeklődő és barátságos kicsi kora óta, mint Bundás borjai általában. 2018-ban gyönyörű, izmos bikát hozott világra, akit beválogattunk a tenyészbika jelölt csapatba.

Fruzsi

Fruzsi a csintalan

Pajti lánya a legifjabb a korcsoportjában, így hamar a sarkára kellett álljon hogy érvényesüljön nagyobb testvérei között, de talpraesett, virgonc természetével ez nem jelentett neki gondot. Borjú korában is minden játékban, rohangálásban benne volt. De ha kellett, nagyobb testvéreit is simán rendreutasította vagy arrábblökte hogy több takarmányhoz jusson. Így hamar behozta a korkülönbségből fakadó lemaradását. Gazdáival is barátkozó, csintalan. 2018-ban bika borja született, akit beválogattunk a tenyészbika jelölt csapatba.

Íme egy az ovis képeikből:

Bogyó, Fruzsi, Timi, Zita kilenc-tíz hónaposan 🙂

Üszők a negyedik generációból

A 2016-ban született üszőkből öt maradt nálunk a majorban. Tündi kivételével mind Apolló lányai. 2018 tavaszán kerültek Pullo háremébe. Őket is születési sorrendben mutatjuk be.

Tündi

Tündi a nagytestvér

Tündi Szepi és Vb Elit borjaként látott napvilágot. Legnagyobb testvérként és Szépség unokájaként bátor és határozott egyéniség, de örökölte anyja közvetlenségét is.

2017-ben II. helyezett lett üsző kategóriában a XXIV. Alföldi Állattenyésztési Napokon.

Kriszta

Kedves, komoly Kriszta

Kriszta Füles szerető gondoskodása alatt nőtt fel. Kicsi kora óta rendkívül nyugodt, kiegyensúlyozott, barátságos természetű jószág. Gazdái nagy örömére mindig vevő egy kis kényeztetésre 🙂

Barbi

Barbi baba

Barbi Pamela bő tején nevelkedett. Kecsességével tűnik ki a társai közül. Anyja révén kicsit félénk a természete, (mint nagytestvérének Dórinak) de mára már szépen beilleszkedett és gazdáival is jól kijön 🙂

Bori

Bori a ,,szomszéd lány”

Bori Pajti lánya, testvéréhez Fruzsihoz hasonlóan neki is meg kellett vívnia a harcait idősebb társaival, hiszen egy-két hónappal fiatalabb náluk. Manapság ez már szerencsére nem látható, szépen utolérte a többieket és konfliktusoktól mentesen elvegyül közöttük.

Betti

Betti a legfiatalabb szépség

Betti május végi borjúként választás után másodmagával egy külön istállóban nevelkedett egész télen egy szintén májusi társával. Legfiatalabb borjúként kitüntetett figyelmet és gondoskodást kapott, amire szükség is volt, hiszen Bella borjaként és Majrés testvéreként rettentően félénk volt. Amint legyőzte félénkségét kedvességgel és bújással hálálta meg a gondoskodást.

És akkor következzen a szokásos bocikori csoportkép:

Barbi, Bori, Kriszta, Tündi alig egy évesen 🙂