Üszőink

2015-ben hét üszőborjúnk született, mind Apolló lányai. 2017-ben Pulló mellé lettek beosztva a legelőnkön.

Bogyó

Bogyó az égimeszelő

Borsó lánya első borjúként született 2015-ben, így testvérei érkezéséig kitüntetett figyelemben részesült, amit igen jól viselt 🙂 A mai napig féltékeny kicsit a többiekre, ha épp nem vele foglalkozunk. Anyjától örökölte kizökkenthetetlenül barátságos természetét. Bogyó a marmagassága növelését tűzte ki fő céljának, már éves korában olyan magas, mint teheneink. Reméljük fényes jövő áll előtte, ugyanis magassága miatt érdekes lehet továbbtenyésztése.

Liza

Liza a szépségkirálynő

Liza Szépség lánya, Szepi testvére. Vezértehenünk lányaként tisztában van uralkodói származásával, büszke, emelt fővel és tartással rója a legelőket. Erre minden oka meg is van, hiszen rendkívül szép arányos alkattal és arccal bír.

Zita

Zita a félénk üszőnk

Zita Meridától örökölte félénkségét. Kisborjú korában meghúzódott a lába, betegsége alatt anyja rettentően óvta tőlünk is, belé nevelve a menekülést. Szerencsére a sérülésnek már nyoma sincs, és lemaradását behozva szép rámás, arányos üsző lett. Félénkségét is legyőzte és megbékélt velünk, bár máig is sokszor riadtan szemléli környezetét.

Zsuzsi

Zsuzsi a nagyfenekű

Zsuzsi Mustár szigorú nevelése alatt cseperedett fel. Testvéréhez Csilihez hasonlóan ő sem lehetett sokat velünk boci korában, így választás után bizalmatlanul méregetett minket a famíliára jellemző szúrós tekintetével. Persze végül őt is sikerül megszelídíteni. Korosztálya egyik legerőteljesebben izmosodó , növekedő példánya.

Timi

Timi a díjbirkózó

Timi a legnagyobb a növendékek közül. Két éves kora előtt elérte a 600kg súlyt. Nagyon érdeklődő és barátságos kicsi kora óta, mint Bundás borjai általában.

Fruzsi

Fruzsi a csintalan

Pajti lánya a legifjabb a korcsoportjában, így hamar a sarkára kellett álljon hogy érvényesüljön nagyobb testvérei között, de talpraesett, virgonc természetével ez nem jelentett neki gondot. Borjú korában is minden játékban, rohangálásban benne volt. De ha kellett, nagyobb testvéreit is simán rendreutasította vagy arrábblökte hogy több takarmányhoz jusson. Így hamar behozta a korkülönbségből fakadó lemaradását. Gazdáival is barátkozó, csintalan.