Túl vagyunk az első ellenőrző mérésen!

December 15-én ellenőrző mérést végeztünk az ÜSTV alatt lévő kis bikáinkon.

November közepén bejött a téli hideg – mintegy 15 C fokot hűlt az átlag hőmérséklet – ami bizony meg is látszott a második havi (ÜSTV alatti első havi) gyarapodási eredményeken.  A két oldalon nyitott színben bizony fűteniük kell az állatoknak, de így biztosítható a bőrük és tüdejük egészsége. Ennek ellenére a  kapott mérési adatok a limousin fajta kornak megfelelő eredményét hozta, kicsivel az átlag felett.

Takarmányként a mért hónapban átlag 6 kg UBM 8826 granulált tápot 1 kg lucerna szénát és ad-libitum rétiszénát kaptak a bikák.

A mérést követően módosítottunk a takarmányadagon és összetételen a hideg időjárásnak és a nagyobb testtömegnek megfelelően.

Az eredmények táblázatos összefoglalóját és a bikák legfrissebb fotóit a “Tenyészbika jelöltjeink 2016” menüpont alatt találjátok.

A mérésnek persze legjobban a bikáink örültek 🙂

Tegnap ÜSTV ellenőrző mérést végeztünk a növendék tenyészbikákon.A hideg idő kicsit visszavette a számokat a nyitott istállóban, de így is átlag felettit hoztak a bikák.A mérésnek legjobban ők örültek :)Mérési eredmények, új fotók a bikákról itt:http://www.mozsimajor.hu/allataink/tenyeszbika-jeloltjeink-2016/

Közzétette: Mozsi Major – 2016. december 16.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..