Előhasú üszőink

A nyolcadik évfolyam

A 2020-ban született üszők közül hét maradt nálunk. Közülük öten Marci borjai. Rajtuk kívül egy-egy Engy RRVS és Gauloi Eba apaságú üsző nevelkedik nálunk. Következzenek ők születési sorrendben.

Emma HU 32432 3349 1

Emma a szerény szépség

Emma, Julcsa lánya Engy RRVS apaságú üsző. Anyjától finom csontozatot, apjától jó medencealakulást örökölt. Bár ő a legidősebb, ezzel nem szokott visszaélni fiatalabb társaival szemben.

Panni HU 32432 3350 9

Panni az öntörvényű

Panni Gauloi Eba apaságú és Orsi leszármazottja. Ő a legtestesebb az évfolyamban. Nagy növekedési erélyű üszőnk nagyon barátságos, amíg az történik, amit Ő akar. Szinte fel akar falni és a nyakadba ugrani, ha éppen szeretetrohama van. A kiállításra való felkészítésre azonban erőteljes ellenállást mutatott. Nagy küzdelmek árán sikerült betanítani, így 2021-ben II. helyezett lett összevont nőivarban Hódmezővásárhelyen. 2022-ben a Nemzeti Bajnokságon ezüstérmes lett vemhes üsző kategóriában.

Bóbita HU 32432 3354 7

Bóbita a szeszélyes nyakigláb

Bóbita Marci és Bogyó Borjaként látott napvilágot. Anyjával ellentétben kicsit szeszélyes a hölgy, egyszer kegyesen hagyja, hogy kényeztessük, máskor felháborodottan arrébb vonul. Nos, neki úgy tűnik a legfőbb célja, hogy a legnagyobb marmagasság cím birtokosa legyen, és erre komoly esélye is van.

Katica HU 32432 3427 8

Laura mása: Katica

Katica Marci és Füles lányaként született. Fülesnek Marcitól rendszerint félős borjai születnek, így Katica is rémülten szemlélgetett minket. Végül faroktő vakargatással lehetett lekenyerezni persze az abrak mellett. Mint a nővére Laura, Ő is az egyik legszebb, legarányosabb üsző az évfolyamból.

Anna HU 32432 3428 5

Anna a nyurga kamaszlány

Anna Marci és Lili lánya. Kicsi félénk üszőbocinak született, de alig telt el egy év, és szép magas, nyurga kamaszlány lett. Reméljük hosszú lábait, és magasságát tovább örökíti majd borjaiba is.

Tamara HU 32432 3435 5

Tamara az izomgolyó

Tamara Marci és Timi Borjaként született egy jó nagy adag bátorsággal és komoly izomzattal felfegyverkezve. Barátságos jelleme ellenére ő volt a legnagyobb rosszcsont borjú az évfolyamban.

Gyömbér HU 32432 3443 2

Gyömbér, aki nem csíp

Gyömbér felmenői Marci és Mustár. Anyja őt is nagy szigorral óvta mindentől, és mindenkitől az első hónapokban, főleg mivel 2-3 hónappal fiatalabb a többieknél. De Gyömbér, ahogy idővel enyhült az anyai felügyelet és megbizonyosodott róla, hogy nem fogjuk bántani, megmutatta szúrós tekintete mögötti barátságos énjét, és nagyon  kedves, bújós lett. Sőt a nevét is megtanulta (!!!) és tolakodás, követelőzés helyett türelmesen várt, és akkor jött abrakot enni, amikor a nevén szólítottuk! Szép egyenes hátú, formás, faros üsző lett. Szarvatlan genetikájú.

Panni, Vanda, Anna, Bóbita, Gyömbér, Katica, Tamara, Sára, Emma