Szeminárium

Húsmarha Szeminárium – Mozsi Major 2023

A Húsmarha Szeminárium nyári fejezete ismét a Mozsi Majorban!

Részletes program:

9:00-9:45 – Regisztráció

9:45-10:00 – MegnyitóMozsgai József (Mozsi Major tulajdonos)

10:00-11:00 – Dr. Dákay Ildikó (Magyar Államkincstár – Legeltetett állatfajták támogatási osztályvezető) – „Egyszer volt, hol nem volt… volt egyszer egy támogatás…” – Nem érkezett meg a támogatási összeg? Kevesebbet utalt a kincstár, mint amit vártunk? Hol volt a hiba? Kinek a felelőssége a jelentési kötelezettség, határidők betartása, a jogszabályismeret? Hogy folynak az új támogatási rendszerben az ellenőrzések, milyen határidőkre fontos odafigyelni, hogy minden támogatás megérkezzen?

11:00-12:00 – Nicolas Restituito (Gie Lauv’lim – Szakértő-értékesítési vezető) – „Az a baja a világnak, hogy nem a tehénpásztorok kormányoznak…” – Mi lenne, ha kezünkbe vennénk az irányítást? Mi lenne ha adott térségekben a marhatartó gazdák összefognának a beszerzési költségek csökkentésére és az értékesítési lehetőségek kiaknázására? Milyen emberi és gazdasági buktatói vannak egy ilyen együttműködés létrejöttének és milyen előnyökkel járhat? Mi szükséges egy ilyen összefogáshoz? Létezik erre működő példa? Lássuk hogy is vették kezükbe a saját sorsukat a francia gazdák!
Az előadás francia nyelvű, szakfordító (Tuzi Krisztina) tolmácsolásában.

12:00-13:00 – Trombitás Martin (AgroFeed – Takarmányozási szakértő) – „…az az iciri-piciri mind megette…” – Abraktakarmányok szerepe a húsmarha hízlalásban. Milyen keveréket, mennyit, milyen formában? Gyári abrak – házi keverék: melyiknek mi a szerepe a hízlalásban. Takarmányhasznosítás, gazdasági számítások – mennyibe van nekünk 1kg élőtömeg gyarapodás?

13:00-14:00 – Ebéd

14:00-16:00 – Halász András (MATE – Gyepgazdálkodás) – „A gyom is virág, csak rossz helyen nő” – Szükséges a nyári legelőápolás? Milyen előnyei/hátrányai vannak a gyomszabályozó kaszálásnak? Helyszíni vizsgálat terepen, a Mozsi Major legelőjének bejárásával, tenyészállat mustrával, szakaszolt legeltetési megoldás megtekintésével egybekötve.

16:00-Végkimerülésig – „A nagy beszélgetésekhez elengedhetetlen egy árnyas kerthelység és egy krigli sör…”
A szeminárium programjától független és mégis szorosan kapcsolódó szabad társalgás az előadókkal és résztvevőkkel a sellyei strand kerthelységében. Itt tovább folytatódhat a diskurzus, a lényeg a kapcsolatépítés. (A szeminárium belépőjegy tartalmazza a strandbelépőt, de a kerthelységben fogyasztást nem!)

Az egy órás témakörök 40 perc előadásra, 15 perc kérdezz-felelek szakaszra és 5 perc kávészünetre oszlanak. Előadóink garanciát jelentenek az előadások magas színvonalára, a szakmaiságra. A résztvevők gyakorlati, pénzzé tehető tudásra tehetnek szert a szeminárium során.
A szeminárium sorozat rendszeres résztvevői között évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező gazdákat tudhatunk. Egymást segítő közösség alakult ki a résztvevőkből a szeminárium sorozat nyomán, így az esemény különleges értéket képvisel a hazai állattenyésztésben.

Jöjjenek el és készüljenek fel velünk az új kihívásokra, melyet az EU, az időjárás és a gyorsan változó gazdasági körülmények állítanak elénk! Jöjjön családdal, mert a szemináriumon résztvevők családtagjai kedvezménnyel vásárolhatnak belépőt a sellyei termálfürdőbe.
Így míg apa szakmázik, a család a strandon vízben ázik 🙂
A délutáni szabadprogram helyszíne a sellyei termálfürdő, így majd csatlakozni lehet a családhoz.

Bankkártyás jegyvásárlás itt: https://cooltix.hu/event/64a964560d17780146fd8b1d

Amennyiben a kártyás fizetés nehézséget okoz, átutalással teljesített jegyvásárlásra is lehetőség van.
Ebben az esetben kérem írjon a jmozsgai@mozsimajor.hu címre, vagy keressen a +36 70 948 4303 telefonszámon! 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .