Növendék tenyészbikáink

Tenyészbika növendékeink anyjuk mellett szabad legelőn növekednek 7 hónapos korukig, így kiváló lábszerkezetű és kifejlett bendőjű állatok lesznek. Genetikájukra jellemző, hogy anyjuk tejtermelő képessége az országos átlag feletti (Hazai Limousin tenyészetek teheneinek minősítése alapján). A tejtermelő képesség igen nehezen fejleszthető, így a javító bikáknak kiemelkedő értékük van a borjúnevelő képesség várható növekedése miatt. Ez a Mozsi major bikáinak egyik erőssége a könnyű ellés örökítése mellett.

Apai vonalon a 2017-es és 2018-as Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nagydíjas bikáját, Pullót használjuk, illetve Marquis nevű francia import bikánkat. Rajtuk kívül minden évben inszeminálást is folytatunk, kiváló genetikai tulajdonságokkal rendelkező francia apaállatok spermájával.

Mindkét bikára jellemző a nagy növekedési erély, a kiváló szélességi paraméterek, és ezt borjaikba is kiválóan örökítik.

Rajtuk kívül minden évben francia donor bikák spermáit is használjuk mesterséges megtermékenyítésre, a genetikai változatosság megtartása érdekében.

Díjazott bikáink

2021-es születésű tenyészbika jelöltjeink

2020-as születésű végzett tenyészbikáink

2019-es születésű végzett tenyészbikáink

2018-as születésű végzett tenyészbikáink

2017-es születésű végzett tenyészbikáink

2016-os születésű végzett tenyészbikáink