Üszőink

Íme a fiatalok 🙂

A kilencedik évfolyam

A 2021-ben 19 üszőnk született, melyek közül 6 fiatalt választottunk ki utánpótlásnak. Közülük egy Erwin rre vs és öt Marci apaságú.

Lea HU 32432 3445 6

Méretes Lea

Lea, Helga lánya Erwin rre vs apaságú üsző. Hatalmas növekedési eréllyel rendelkezik. Óriás termete békés, nyugodt természetet rejt. Kedvenc elfoglaltsága az evés 🙂

Rita HU 32432 3765 7

Rita

Rita felmenői Timi és Marci. Barátságos természetét anyjától örökölte. Várhatóan jó anyai tulajdonságokkal rendelkezik, és jó izmoltságot és növekedési erélyt örökít majd. Heterozigóta szarvatlan.

Bárány HU 32432 3766 4

Báránykánk

Bárány Pamela és Marci borjaként jött világra. Nevét úgy kapta, hogy kisborjú korában kisbárányra hajazó fejformája és arca volt. Testvéréhez Vikihez hasonlóan ő is nagy emberszeretettel született. Heterozigóta szarvatlan genetikájú.

Bogár HU 32432 3770 3

Bogár

Bogár Bodza és Marci lánya. Apjától örökölte szúrós tekintetét, anyjától pedig jellegzetesen rövid orrát és széles szutyakját. Bogár sokat hallatja a hangját, mindig közölni akar valamit, főleg ha éhes 🙂 Finom csontozattal, jó magassággal, rendelkezik, heterozigóta szarvatlan.

Bolyhos HU 32432 3774 1

Bolyhos a bolyhos

A Marci apaságú üsző -Adri lánya- nevét borjúkorában viselt rendkívül dús, kusza bundájáról kapta. Élénk, virgonc kisborjú volt, aki mindig nagy vehemenciával érkezett a napi abrakosztásra.

Nóra HU 32432 3863 6

Nóra a sztár

Nóra felmenői Marci és Eszter. Ő a legfiatalabb az évfolyamban. Nóra rendkívül barátságos, mindig nagy lendülettel érkezik az emberhez és majd felborít egy kis vakargatásért. Könnyű felismerni harmonikus alkatáról, finom csontozatáról, és anyjától örökölt nagy kerek füleiről. 2022-ben II. helyezett üsző lett az Alföldi Állattenyésztési Napokon Hódmezővásárhelyen, majd ugyanabban az évben Kaposváron első helyezést ért el üsző kategóriában a KÁN-on.

 

Lea, Nóra, Rita, Bogár, Bolyhos, Zsófi egy évesen