Kiválasztottak

Eldőlt végre, kik lesznek a Mozsi major növendék tenyészbikái.

A 2016-os év kiválasztottai azok lehettek, akiknek a nézése és a járása, meg a csípőjének a ringása megfelelt a szemünknek 🙂

Komolyra fordítva a szót a kiválasztás az alábbi tulajdonságok mentén dőlt el:

  • feszes, egyenes hát,
  • harmonikus járásmód,
  • száraz, szilárd lábszerkezet
  • fejlett mellkas
  • csípőcsont és ülőgumó távolságok
  • szelídség

Természetesen figyelembe vettük az anyák alatt mért napi testtömeg gyarapodást is, azonban a teljesítmény vizsgálat előtt a fő szempont a szerkezeti tulajdonságokra esett. Az eddig mért hízási teljesítmények ugyanis bőven meghaladták a tenyészbikák számára a Limousin Tenyésztők Egyesülete által felállított követelményeket.

A bikákat október 15-én választjuk le az anyákról. Ezen a napon nyílt napot tartunk, szívesen várjuk az érdeklődőket. Ekkor lehetőség lesz a bikákat személyesen megtekinteni, akár kiválasztani és lefoglalózni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, azonban telefonon keresztül szükséges bejelentkezni! Kérjük, hogy a 06 70 948 4303 számon jelezzék, hányan jönnének!

Bikáinkat ITT tudják megtekinteni. Áraink 2017 május eleji, lajstromszámos, ÜSTV-t végzett, oltásokkal, állatorvosi igazolásokkal, minősítéssel ellátott tenyészbikákra vonatkoznak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..